26 Ocak 2016 Salı

Balkona Dönüşebilen Penecere





Arjantinli mimar Aldana Ferrer Garcia tarafından tasarlanan bu yaratıcı pencere, balkonu olmayan küçük apartman dairelerinde oturanlar için oldukça ilginç bir deneyim sunuyor.

Günümüz dünyasında mega şehirler, giderek daha da kalabalıklaşıyor ve her bir boşluk yüksek gökdelen ve binalarla doluyor... Ve bu yoğunluğun içinde sıkışıp kalmış apartman dairelerinden gökyüzünü görmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.

İşte dışa doğru genişleyen bu pencere sayesinde apartman sakinlerinin, arkalarına yaslanıp gökyüzünün ve güneşin tadını daha rahat çıkarmaları amaçlanıyor.








Proje ilk olarak Brooklyn'deki apartmanlar için düşünülmüş.



Aşırı Gerçekçi Oyuncak Bebekler

Aşırı Gerçekçi Oyuncak Bebekler

Sanatçı Michael Zajkov’un el yapımı oyuncak bebekleri o kadar gerçekçi ki, insan onlardan biriyle evde yalnız kalmadan önce tekrar düşünür.


Michael Zajkov’un elde yaptığı oyuncak bebekler, bakışıyla, duruşuyla gerçek bir insandan farksız. Oyuncak bebeklerin yapım sürecini izlemek de oldukça ilginç zira ten rengi bir hamurun, yanaklarındaki çillerden tutun da gözlerindeki derinliğe kadar sizden farksız bir yüze dönüşme sürecine tanık olmak heyecan verici.
Sanatçı, Rusya’daki Kuban State Üniversitesi’den 2009 yılında mezun olmuş ve 2010-2013 yılları rasında kukla tiyatrosunda çalışmış. Polimer kilden yapılan bebeklerin gözleri camdan ve el boyaması, saçları için ise Zajkov Fransız tiftiğini tercih etmiş. Zajkov’un bebeklerini ve yapım sürecinden kesitler gösteren kısa videolarını Instagram hesabından takip edebilirsiniz.













  

Glowforge İle Lazer Kesim Artık Evlere Geliyor







Bildiğiniz gibi sanayi kuruluşlarında oldukça gelişmiş lazer temelli kesme cihazları kullanılıyor. Bu cihazlara yüklenen tasarımlar farklı materyallerden kesilebiliyor ve lazer sayesinde oldukça pürüzsüz sonuçlar elde edilebiliyor. İşte Glowforge bu noktada devreye girerek bahsi geçen süreci evler içerisine getiriyor.
Dış gövdesiyle standart bir yazıcı gibi görünen Glowforge, bünyesinde yer alan lazer (40W / 45W) sistemiyle içerisine konulan farklı materyalleri kesebiliyor ya da oyarak şekillendirebiliyor. İçerisinde otomatik materyal algılama özelliği bulunan ve böylece ürüne uygun ayarlamaları otomatik olarak gerçekleştirebilen ürün, 3D otomatik netleme teknolojisiyle de tam istenilen ölçülerde çalışma gösterebiliyor.
Taşıdığı kamera ile yerleştirilen materyali tam boyutuyla dijital ortama aktarabilen Glowforge, böylece bu ölçülere uygun en ideal tasarımın konumlandırılmasına ciddi anlamda yardımcı olabiliyor. Bu tasarımlar ister mobil, istenirse de masaüstü sistemlerden rahatlıkla oluşturulabiliyor ve firma tarafından sunulan birçok hazır içerik de hazır olarak bulunuyor.

 
JPG, PNG, TIF, SVG, AI, DXF ve PDF formatındaki görsel tasarımları gerçek objeler üzerine keserek ya da oyarak geçirebilen cihaz, yukarıda  yer alan videoda da görebileceğiniz üzere Apple'ın alüminyum kasalı cihazları üzerine dahi herhangi bir zarar oluşturmadan lazer temelli tasarımlar yapabiliyor. Boyuta bağlı Basic (12x20-inç) ve Pro (20-inç-?) olmak üzere iki farklı modeli bulunan Glowforge, cihazlarla WiFi teknolojisi üzerinden kablosuz olarak bağlantı kuruyor.

1000 DPI çözünürlükte oyma gerçekleştirebilen devrimsel cihaz, önemli bir artı olarak okullar içerisinde dahi kullanılabilecek güvenli bir çözüm ortaya koyuyor. Aralık ayında dağıtımına başlanacak olan Glowforge, %50 ön sipariş indirimiyle 1,999$'dan başlayan fiyat etiketiyle elde edilebiliyor.
Glowforge'nin çalışabildiği materyal listesi ise şu şekilde sıralanıyor;


Kesme ve Oyma: 


  1. Ahşap
  2. Kumaş
  3. Deri
  4. Kâğıt
  5. Karton
  6. Pleksiglas (akrilik)
  7. Delrin (asetal)
  8. Kauçuk
  9. Fiberglas
  10. Mantar
  11. Zımpara
  12. Silikon levha
  13. Gıdalar (Örneğin çikolata)
Sadece Oyma: 
  1. Bardak
  2. Mermer
  3. Mühür
  4. Taş
  5. Seramik karo
  6. Aluminyum
  7. Paslanmaz çelik
  8. Pirinç 
  9. Titanyum